Følg Ricoh Norge AS

Vil du la bilen din overta ansvaret? - IEE og Ricohs samarbeider om teknologi som tar deg ett skitt nærmere

Pressemelding   •   jan 09, 2019 11:18 CET

Sensorteknologi og 3D-kamera vil ivareta sikkerhet og komfort

RICOH Industrial Solutions Inc. (President: Katsunori Nakata) annonserer at de inngår strategisk samarbeid med IEE S.A (CEO: Michel Witte). IEE, som har hovedkvarter i Luxemburg, er en verdensledende bedrift innen avanserte interiørsensorer for kjøretøy.

Når bilene og kjøringen vår i stadig økende grad automatiseres, påvirkes også forholdet mellom bilen og sjåføren. Kjøretøyene våre står overfor fundamentale endringer som vil føre til at kontrollen helt eller delvis overføres fra føreren til bilen. Denne overgangen vil bli støttet av statusinformasjon om føreren som innhentes av sofistikerte sensorsystemer inne i kjøretøyet. Et kamerasystem, som gjør bilen i stand til å se innsiden av kupeen, vil bli viktig for å gjøre den nye kjøreopplevelsen mulig.

IEE var i 2013 den første leverandøren som introduserte sensorer som kjenner om føreren holder i rattet. Disse sensorene brukes i systemer som assisterer føreren i et komplisert trafikkbilde. Ricoh Industrial Solutions lyktes i 2016 med å lansere en serieproduksjon av verdens minste[1] ADAS[2] stereokamera, basert på et unikt optisk design, kalibrering og teknologi for parallakse possisjonskalkuleringer i sanntid.

Den første prestasjonen de nye partnerne har oppnådd sammen er å utvikle et 3D stereokamera til bruk inne i kupeen. Det lille stereokameraet måler 7 cm bredde, 4,4 cm dybde og 2 cm høyde og samler inn tredimensjonale data om innsiden av kupeen. Basert på denne informasjonen kan tilbyr bilen avanserte sikkerhets og komfortfunksjoner. Dette nye kamerasystemet presenteres på Automotive World Expo som holdes i Japan fra 16.-18. januar og etterfølges av visninger og demonstrasjoner til ledende kunder verden over.

Ricoh Industrial Solutions og IEE fortsetter å samarbeide om å skape avanserte og unike produkter for tryggere og mer behagelig kjøring.

[1] Per januar 2019. Investert av Ricoh Industrial Solutions.
[2] Advanced Driver Assistance System

Ricoh legger til rette for digitale arbeidsplasser ved hjelp av innovative teknologier og tjenester som lar ansatte jobbe smartere. I mer enn 80 år har Ricoh vært pådriver for innovasjon, og er i dag en ledende leverandør av løsninger innen dokumenthåndtering, møteromsløsninger, IT-tjenester, kommersielt og industrielt trykk, digitale kameraer og industrielle systemer.

Ricoh-gruppen har hovedkvarter i Tokyo og opererer i rundt 200 land og regioner. Ved slutten av regnskapsåret i mars 2017 hadde Ricoh-gruppen en omsetning på verdensbasis på 2 028 milliarder yen (tilsvarende 18,2 milliarder USD).