Følg Ricoh Norge AS

Ricohs toner ble godkjent for matemballasje – sertifisert av verdensomspennende myndighet

Pressemelding   •   jan 23, 2019 16:07 CET

Illustrasjonsbilde fra Pixabay

Mulighetene for hva utskriftsleverandører innen grafisk bransje kan levere ved hjelp av Ricohs arkmatede digitalpresser, i kombinasjon med Ricohs egenproduserte toner for Pro-maskiner, økte kraftig som følge av Smithers Piras godkjenning for matsikkerhet.

Etter å ha gjennomgått omfattende tester har Ricohs egenproduserte toner blitt tildelt Smithers Pira Certificate of Conformity som oppfyller EU-kravene til matemballasje. Sertifiseringen gjelder for toner til produksjonspresser av typen Ricoh Pro™ C9200, Ricoh Pro™ C9100, Ricoh Pro™ C7200 og Ricoh Pro™ C7100, som alle inngår i serien arkmatede digitale fargepresser med fire eller fem fargeverk.

«Denne sertifiseringen gjør at utskriftsleverandører og deres kunder kan puste rolig når de bruker de arkmatede digitalpressene Ricoh Pro C9200, Ricoh Pro C9100, Ricoh Pro C7200 and Ricoh Pro C7100 til produksjon av emballasje til matrelaterte formål.» forteller Lars Kjelling, markedssjef i Ricoh Norge. «Vi har et pågående engasjement for å gi grafiske bedrifter stadig flere ben å stå på, og sette dem i en posisjon hvor de kan gå inn på nye bransjer og tjenesteområder.»

Smithers Pira gjennomførte migrasjonstester og avsvertingstester på polypropylene 30 micron film som ble påført selvklebende merkelapper trykket med Ricohs tonerteknologi. Smithers Pira rapporterte at migrasjon og avsverting i kun i uvesentlig grad forekom i Tenax, 95% ethanol eller isooctane som simulerer mat i forbindelse med testing. En risikovurdering ble utført for utilsiktede tilsetningstoffer (Non Intentionally Added Substances (NIAS)) forbundet med toner og ble funnet å være innenfor grensene av lovverket.

Ricoh’s Pro Print CMYK (samt hvit og blank toner for det femte fargeverket hos modellene Pro C7200x and Pro C7100x) ble funnet å være i samsvar med både EU og FDA sine regelverk for alle typer matemballasje når den brukes bak en barriere. 

Ricoh legger til rette for digitale arbeidsplasser ved hjelp av innovative teknologier og tjenester som lar ansatte jobbe smartere. I mer enn 80 år har Ricoh vært pådriver for innovasjon, og er i dag en ledende leverandør av løsninger innen dokumenthåndtering, møteromsløsninger, IT-tjenester, kommersielt og industrielt trykk, digitale kameraer og industrielle systemer.

Ricoh-gruppen har hovedkvarter i Tokyo og opererer i rundt 200 land og regioner. Ved slutten av regnskapsåret i mars 2017 hadde Ricoh-gruppen en omsetning på verdensbasis på 2 028 milliarder yen (tilsvarende 18,2 milliarder USD).

Vedlagte filer

PDF-dokument