Følg Ricoh Norge AS

​Ricoh kjøper DocuWare og styrker sitt tilbud innen skybasert dokumenthåndtering og digital arbeidsflyt

Pressemelding   •   jul 03, 2019 16:13 CEST

Bilde: Pixabay

Tirsdag 2. juli annonserte Ricoh at de hadde kommet til enighet om å kjøpe DocuWare, en ledende leverandør av programvare for skybasert dokumenthåndtering og digital arbeidsflyt .

DocuWare har hovedkvarter i Tyskland og USA og tilbyr skybaserte programvaretjenester for dokumenthåndtering og automatisering av arbeidsflyt. Tjenestene leveres i dag til 12 000 kunder i mer enn 90 land over hele verden gjennom et nettverk bestående av 600 forhandlere.

David Mills, Corporate Senior Vice President, Ricoh Company Ltd, sier: “Vi har til hensikt å bygge en virksomhet som møter det voksende behovet bedrifter over hele verden har for å digitalisere arbeidsprosessene sine. Vi ser høye forventninger hos kundene om å få maksimalt utbytte av dokumenter og forretningsinformasjon for å sikre vekst i virksomheten. Avtalen vi har laget med DocuWare, som har en markedsledende, skybasert innholdstjeneste, er et stort skritt på veien mot å møte disse behovene. Vi gleder oss over å kunne tilby et enda bredere sett funksjonalitet til nye og eksisterende kunder.»

Ricoh har et langvarig samarbeid med DocuWare og har erfaring bruk av programvaren både internt i egen virksomhet og hos eksisterende kunder. Mills legger til at: «DocuWare fjerner smerten og kostnadene fra en rekke arbeidsprosesser. De hjelper til å redusere menneskelige feil og enda viktigere å forbedre effektiviteten til virksomheten og frigjøre verdifull arbeidstid for de ansatte. I Ricoh jobber vi for å legge til rette for digitale arbeidsplasser. I praksis betyr det at vi gjør det lettere og raskere for folk å få tak i informasjonen de trenger, samt forbedre kommunikasjonen og kreativiteten. Synergien mellom Ricoh og DocuWare bidrar direkte til dette målet. DocuWare vil bestå som et selvstendig datterselskap til Ricoh og vi ønsker å vedlikeholde og bygge videre på det svært suksessfulle partnerprogrammet deres. Vi ønsker å ekspandere nettverket deres og investere i videre produktutvikling. DocuWare kan allerede integreres sømløst med våre nyeste multifunksjonsmaskiner i IM C-serien, gjennom Ricoh Smart Integration som gir kundene en enkel og sikker måte å skanne dokumenter og sende dem direkte inn i en svært effektiv og intelligent arbeidsflyt.»

Mills fortsetter med å fortelle at: «Siden Ricoh allerede har vært partner med DocuWare i lang tid forstår vi styrken i DocuWares kanaler for å levere dokumenthåndtering og løsninger for automatiserte arbeidsflyter til kundene. Ricoh vil styrke og utvikle denne måten å nå markedet på og er innstilt på å hjelpe og lære fra DocuWare og deres ledergruppe.»

Dr. Michael Berger and Max Ertl som er presidenter for DocuWare, oppsummerer det slik: “DocuWare har en offensiv utviklingsplan, og denne inkluderer å tilrettelegge for eksisterende og kommende samarbeidspartnere med ledende teknologi for dokumenthåndtering og arbeidsflyt. Å ha Ricoh som en sterk investor og eier gjør oss trygge på at vi kan oppnå målene og fortsette med å være en pålitelig og innovativ leverandør for hele DocuWares kundebase.»

Ricoh har investert i tjenester for digitalisering av arbeidsplasser både gjennom egen vekst og gjennom oppkjøp. Avtalen med DocuWare er sånn sett i tråd med Ricohs strategi om å utvide sitt tilbud om digital transformasjon av arbeidsplassen.

Avtalen med DocuWare er forventet å gå i orden i løpet av sommeren 2019. Den venter nå kun på å bli klarert av aktuelle myndigheter i Tyskland og Østerrike samt andre formaliteter. Når avtalen er fullført vil DocuWare operere som et selvstendig datterselskap til Ricoh, hvor Dr. Michael Berger og Max Ertl fortsetter som administrerende. 

Ricoh legger til rette for digitale arbeidsplasser ved hjelp av innovative teknologier og tjenester som lar ansatte jobbe smartere. I mer enn 80 år har Ricoh vært pådriver for innovasjon, og er i dag en ledende leverandør av løsninger innen dokumenthåndtering, møteromsløsninger, IT-tjenester, kommersielt og industrielt trykk, digitale kameraer og industrielle systemer.

Ricoh-gruppen har hovedkvarter i Tokyo og opererer i rundt 200 land og regioner. Ved slutten av regnskapsåret i mars 2017 hadde Ricoh-gruppen en omsetning på verdensbasis på 2 028 milliarder yen (tilsvarende 18,2 milliarder USD).