Følg Ricoh Norge AS

Ricoh fullfører oppkjøpet av DocuWare

Pressemelding   •   aug 06, 2019 14:20 CEST

Denne uken annonserte Ricoh at de har fullført oppkjøpet av DocuWare, en ledende leverandør av programvare for dokumenthåndtering.

Selskapet har hovedkvarter i Tyskland og i USA og tilbyr skybaserte programvaretjenester for dokumenthåndtering og automatisering av arbeidsflyt. Tjenestene leveres i dag til 12 000 kunder i mer enn 90 land over hele verden gjennom et nettverk bestående av 600 forhandlere. Ricoh har i lengre tid vært forhandler av DocuWare ut mot sine kunder, og bruker i tillegg programvaren internt.

David Mills, Corporate Senior Vice President, Ricoh Company Ltd, sier: “Dette spennende oppkjøpet gjør det mulig for oss å gi kundene ytterligere muligheter til å maksimere verdien av sine dokumenter og forretningsinnhold. Vi er glade for å tilby ytterligere muligheter for å støtte nye og eksisterende kunder i deres streben etter vekst.»

Oppkjøpet er en del av Ricohs strategi for å utvikle sitt tilbud innenfor digital transformasjon av arbeidsplasser og DocuWare vil operere som et datterselskap av Ricoh. Videre er Ricoh opptatt av å legge til rette for vekst og styrke DocuWare på tvers av alle nåværende og fremtidige kanaler.

Ricoh offentliggjorde avtalen om å kjøpe DocuWare 2. juli. DocuWare ble støttet i oppkjøpet av William Blair, et Global Investment Banking & Asset Management-selskap.

Ricoh legger til rette for digitale arbeidsplasser ved hjelp av innovative teknologier og tjenester som lar ansatte jobbe smartere. I mer enn 80 år har Ricoh vært pådriver for innovasjon, og er i dag en ledende leverandør av løsninger innen dokumenthåndtering, møteromsløsninger, IT-tjenester, kommersielt og industrielt trykk, digitale kameraer og industrielle systemer.

Ricoh-gruppen har hovedkvarter i Tokyo og opererer i rundt 200 land og regioner. Ved slutten av regnskapsåret i mars 2017 hadde Ricoh-gruppen en omsetning på verdensbasis på 2 028 milliarder yen (tilsvarende 18,2 milliarder USD).